sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen paastopäivä.

Eilisen temppuilun pyykkikoneen nukkasihdin kanssa, SPR:n kirpparikäynnin ja kauppareissun jälkeen annoin itselleni vapauden vaan olla ja lukea ostamaani sisustuslehteä.
Nukkasihdistä valui vesi pesun aikana ja minulle soitettiin kirpparille, että hei haloo. Itse en vieläkään tiedä mitä olisin sieltä käsin pystynyt asialle tekemään, mutta pikkuisen pellavaessun, 2 jookakirjan, verhokirjan ja Vareksen saattelemana kipaisin rauhallisella vauhdilla kotia kohti.
Minunhan se nukkasihti ongelma tietenkin oli, kun olin kylppäriä alkanut pesemään ja yritin sen sihdin putsata, mutta en saanut sitä auki ja kiersin vaan hät hätään sen sitten uudestaan kiinni. Joten, kun vihdoin kotona työkalua käyttäen polvillani siellä "likaisella" lattialla sain sen sihdin aukaistua ja heputtamalla hellästi sen kokonaan ulos, niin kuinkas ollakkaan mitä sieltä kilahti ulos: YLI 5CM MITTAINEN NAULA. Jaa ja meillä aina etsitään perheessä syypäitä niin nuoreen talonrakentaja naiseen ne kaikki katseet sitten kohdistuivat.
Mitä tästä opimme.....taskut pitää tyhjentää se, joka ne pyykit sinne laittaa. Vanha suomalainen sananlasku ja pyykkärimuijan ammattiohjeita ;-)
Kävely teki tosi hyvää pitkästä aikaa. Illalla sitten ipanoille ihan perus nugetit, lihapullat ja ranskanperunat kermaviilillä. Kokki oli laittamassa häitä Lutakossa. Minähän meillä laittaa ja laittanut aina tosi vähän sapuskaa.
Vanhimman tytön matkakuumeessa, siinä sivussa, tein huuhtelun ja keitin itselleni kamomillateetä ja laitoin t-lusikallisen hunajaa joukkoon ja aikaisin nukkumaan. Yritin katsella jotain telkkarista, mutta meillä sellainen antenniongelma makkarin telkussa, joten rätinä ärsyttävä. Siirryin Aku Ankan turvalliseen seuraan.

Aamuyöstä 5 aikoihin ukkonen paukkui ja salamat soi. Vettä satoi kiitettävästi jonkin aikaa. Loppuyö menikin sitten vähän risaiseksi.
Tein Harrille aamupalaksi kahvia ja pari voileipää ja itse join vettä ja mehua ja tein huuhtelun, joka ei mennyt ihan niin nappiin, kuin ekalla kerralla.
Ensimmäisen paastopäivän hommia oli vaan se, että saadaan vanhin tyttö dösään ja Stadiin ja sieltä 5 päivän reissulle Lontooseen. Haikeaa totta kai, mutta en uskalla yhtään ajatella sitä asiaa sen enempää.
Kaupan kautta ja haettiin 5kg mansikoita kotiin pakkaseen ja ipana oli kotona ja putsattiin marjat nopeasti yhdessä.
Nyt sitten kolmistaan, kuhan poika tulee syömään...ihanat tuoksut! Minä taidan juoda vaan ja siirtyä toiseen huoneeseen.....tuoksuilta pakoon :-)
Rauhallisia unia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti