perjantai 23. heinäkuuta 2010

Loppuloman aiheena PAASTO.


Tämä kuva on mökin kuistilta. Aina se mökkeily ei ole pelkästään ihanaa honey moonia rakkaan mieheni kanssa, vaan joskus se tuntuu oleskelulta Pirun saarella. Toisaalta tultiin siihen tulokseen, että aina välillä pitää kiukutella kuin pienet kakarat. Onhan meillä jo kokemusta kaikenlaisesta "hauskasta". Ei enää tarvitse jännittää.
Loma on viikkoa vaille pulkassa ja syöty, juotu ja kaikenlaisia paheita on harrastettu niin, että tuntuu siltä kuin olisi pienen kurinpalautuksen paikka.

Viime vuoden tammikuussa ennen työpaikan valtakunnallista päivää, kun juhlahousut eivät mahtuneet jalkaan, olin 7 päivää paastolla. Tosi kovassa pakkasessa ja päiväkirja kertoo kuinka olin tarponut aamulla töihin lumihangessa ja voimat meinasivat loppua. Aiheena siis mehupaasto, joka koostuu hirveestä määrästä vettä, sokerittomista mehuista (Vogel, Lidl: erittäin hyviä sokerittomia mehuja), teestä (minttu, ruusunmarja, kamomilla....), suolattomasta lihaliemikuutiosta, suolihuuhtelusta (aamuin illoin), rauhallisesta kävelystä ja itsensä hemmottelusta (lehtiä, hyvä kirja, neulomukset ja uudet ideat).

Syynä tähän ajankohtaan elopaino, joka ei pienen elämäni aikana ole päässyt missään tilanteessa, edes raskauksien aikana kasvamaan näin kovin. Syynä liian isot annokset, herkut ja väkijuomat (olut, humppa pumppa). Päivittäinen työkävely ei riitä estämään kilojen pesimistä. Pilateksen tai jonkin muun jumpan aloittaminen on myös taas ajankohtaista. Toisaalta ikä 44 vuotta varmasti myös aiheuttaa sen, ettei aineenvaihdunta ole enää sitä samaa kuin ennen.

Tänään syöty aamulla, ei mökin kuistilla, vaan sisällä tuulen takia, sämpylä, sulatejuustolla ja Lidln kevyt paprika metvurstilla. Tomaattia leikkasin myös. Murukahvia maidolla 2 kuppia. Kotiin tullessa 2 Reissumiestä pelkällä makkarasiivulla ja kahvia. Kaupasta hain itselleni hunajaa ja yleensä aamuisin minulla on kynttilä pöydällä palamassa tuoden hartaampaa tunnelmaa asiaan. Porkkanaa, kaalia ja tomaattia hain kaupasta myös ja jotain sokeritonta mehua ja minttuteetä. Tein porkkanasta, kaalista ja tomaatista raasteen ja keitin riisi-moniviljaa kyytipojaksi. Taisin lorauttaa vähän chili soosia perään.

Illan toimissa lisää vettä ja laimennettua mehua ja teetä (t-lusikka hunajaa)ja kello 20 sauna, missä nautin harjauksesta ja rasvauksesta. Huomenna samantyyppinen päivä, mutta ensimmäinen suolihuuhtelu illalla ja sitten sunnuntai ensimmäinen paastopäivä.

Olen ollut paastolla useamman kerran ja viikonkin jo niin, että tämä on kolmas kerta. Paasto on sopinut minulle ja tietenkin jos voi valita niin lomalla tai vapaalla edes niin, että osa paastosta on vapaata, on paras ajankohta ja tietenkin kesällä, eikä kaikkein kylminpänä vuodenaikana.

Päänsärkyä tai heikotusta olen tuntenut korkeintaan ja pahin kaikista on paha maku suussa, mikä ei tunnu lähtevän millään, vaikka kuinka harjaisi ja raapisi. Asiakaspalvelussa se ei ole kiva. Joku pieni suunraikastuspastilli on tehonnut, muttei hirveesti voi sellaisia syödä. Hunaja ja puolikuppia kahvia on auttanut päänsärkyyn ja Molkosan sisäisesti huuhteluvedessä sisäiseen oloon

Virtaa tulee, painoa lähtee, mieli piristyy, virkeämpi olo, eikä aamulla tarvitse nukkua niin pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti