perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kuudes paastopäivä.

Kaikki hyvin. Itseasiassa eilen viidentenä paastopäivänä voimia ja virtaa oli ihmeesti, vaikka lämpötila tällä hetkellä Joensuun ennätyksen mukaan yli 37 astetta ja sillä pääsee kuulemma historian kirjoihin.
Päänsärkyä ei ole ollut. Jäsenten "pökkelöitymistä" kylläkin ja yhtenä iltana jopa palelin ;-)
Kävin eilen töissä katsomassa pyykkivuorta ja sain kuulla, että pitkä aikaisin kollegani on siirtymässä muihin tehtäviin. Jos hänellä kaikki menee niinkuin elokuvissa, elokuu on hänellä sitten viimeinen kuukausi. Kävely teki vielä 8 aikoihin tosi hyvää, eikä vielä tietoakaan Moskovan savupilvistä, eikä ihan vielä paahtavasta helteestä. Ralliautoja en nähnyt, mutta aamulla murina oli kotiin asti ihan kiitettävää.
Aika liukkaasti lähdin alta pois ja Eurokankaaseen (tarranauha mökkiverhoihin) ja Anttilaan (silmämaalit) ja Torikeskuksesta Erja Raittiseen (musta pellavahuivi)ja vihdoin parturiin ja samalla kaavalla....Anniina tietää ;-)
Silloin puolen päivän aikaan oli ilma jo aivan eri, kuin aamulla ja Kauppakadulle oli pystytetty rallitelttoja ja kaikenlaista krääsää. Mikään ei pidätellyt kotiin lähtöä.
Ensimmäinen vuosi 7 vuoteen, kun en ole rallien aikana töissä. Olen aina tykännyt siitä tunnelmasta, kun kaupungista tulee vilkas ja ihmiset ovat iloisia ja tohinaa täys. Rahaa he jättävät kuitenkin sellaisen määrän, että palvelu kukoistaa. Toisaalta tiedän myös sen toisen puolen asioista, kun sikaillaan ja ollaan epätoivoisia ja nyt saavat olla varovaisia tulen kanssa. Kumma kyllä sitä kai sitten jaksaa kun tietää, että ei ole kuin kerran vuodessa ja nytkin päivää lyhyempänä.
Rakkain muistoni ralleista on, kun pesimme Subaru tallin pyykkiä ihan hakemalla suoraan varikolta ja itse Mr Ken Rees henkilökohtaisesti kävi kuittaamassa laskun ja kertomassa kuinka tyytyväinen oli ollut.
On tavattu Simo Lampinen ja hänen vaimonsa ja pesty Ari Vatasen boxerit. Mekaanikot lähinnä toivat itse pyykkinsä, saivat näin edullisemmin ja siinä sitten heitettiin muutama lontoolainen sana.
Itse en ole ralleissa koskaan ollut. Hengessä mukana. Yleiset joukkotapahtumat eivät ole oikein mun juttu....hyvässä porukassa tai sitten Harrin mukana ruuan parissa, mut nyt ei käynyt, kun olin valinnut paaston.
Lähden tästä kauppaan. Lupasin ipanoille tortilloja. Eilen kauppareissun jälkeen sain vielä siinä helteessä pestyä 3 ikkunaa. Jäljelle jäi kaksi. Ikkunan pesukin ihan taitolaji, kun pesu meinasi tyrehtyä siihen, että ikkuna kuivui sillä aikaa, kun tulin keittiö jakkaralta alas. Se oli mun loma homma ja kyllähän ne nyt ovat ihan eri näköiset. Ai niin se kylppäri....
Huomenna viimeinen paastopäivä. Painoa on lähtenyt ehkä n.5 kiloa. Sunnuntaiksi varataan omenaa, luumuja ja porkkanaa esimerkiksi. Sitten puretaan maku kerrallaan mahdollisemman hitaasti ja nautinnollisesti. Miten taivaalliselta maistuu ja tuoksuu esim. tomaatti.
Rauhallisia liikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti